tiistai 28. kesäkuuta 2011

Sacherkakkua

... viimeviikkoisen nimipäivän kunniaksi.
Isompi töihin
ja pienempi kotiin :)





Pienet valkoiset sokerimassakukat
olisivat sopineet niin hyvin koristeeksi kakun päälle...
Mutta kukkavarasto ammottaa tyhjyyttään...
Tarttis tehdä jotain :)

Kakun ohje on sama kuin tämä.
Laitoin kahteen väliin aprikoosimarmeladia sipaisun
ja kostutin kerroksia hieman.

Ohjeen kuorrute on suht helppo levittää
ja kovettuu vasta kylmässä.
On kuitenkin helppo leikata kakkulapiolla.

***

SACHERKAKKU

Pohja
4munaa
2dl sokeria
200g voita
170g tummaa suklaata
2 ½ dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte
n. 2dl aprikoosimarmeladia tai aprikoosihilloa
tai säilykeaprikoosimurskaa

Kuorrutus
170g tummaa suklaata
2tl voita
1dl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Sulata voi. Sulata suklaa.
Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, voisulaa sekä sulatettua suklaata.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa n. 1tunti. 
Leikkaa jäähtynyt pohja 3osaan.
Kostuta pohjaa vedellä tai aprikoosimehulla hieman.
Levitä aprikoosimarmeladi ohut kerros joka väliin.
Sivele kakun pinta ohuelti mermeladilla.
Sulata kuorrutusta varten suklaa kattilassa.
Lisää voi ja kerma, sekoita tasaiseksi.
Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle.
Koristele kakku haluamallasi tavalla.

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Retrokakkua polttareihin

Kakku ei liittynyt mitenkään polttareiden teemaan,
mutta tämä on niitä,
joita olen halunnut testata :)

Gluteeniton kaakaokakkupohja (5munaa)
kahdessa pienessä vuoassa.
Sisällä laktoositon suklaarahka.
Eristeenä laktoositon kerma ja
päällä sokerimassaa :)



***
Nykyään saa laktoosittomana kaikki mahdolliset maitotuotteet...
Laktoositon kakku ja muut leivonnaiset on siis helppo tehdä
vaihtamalla kaikki(!) maitotuotteet laktoosittomiksi :)
Kakkuvuoan reunat voi voidella vaikka rypsiöljyllä.

...Ja gluteenittomia leivonnaisiahan saa,
kun vaihtaa jauhot gluteenittomiksi :)
Myös kakkuvuoan jauhotus pitää tehdä gluteenittomilla jauhoilla
tai gluteenittomilla korppujauhoilla
tai sitten vuoan voi pelkästään voidella.


sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannuskakku

...oli tänä vuonna myös hääpursotusharjotuskakku :)
Kakun reunoille harjoiteltu eri pursotusvaihtoehtoja
ja se oikea pursotusmalli löytyi! :)
(Veljeni hääkakkuun siis.)

Juhannuksen kunniaksi tein sokerimassasta
ja suklaasta pienen (5cm) vihdan kakun päälle...









Kakku on suklaapohjainen.
Välissä mansikkahilloa
ja sacherkakun suklaapäällistä.
Päällä ne kermapursotukset...

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Sisustustikkaat ja lehtiteline

Jotain uutta sisustusrintamalta :)
Heinäseiväs-tikkaat ovat vihdoin valmiit.
Fleecepeittotelineeksi olohuoneeseen.





***


Raparperipiirakan takaa pilkottaa savusauna.
HAUSKAA JUHANNUSTA KAIKILLE :)

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Venice wedding

Italialainen ystäväni meni suomalaisen miehen kanssa naimisiin
Venetsiassa :)
Pääsimme siis viettämään venetsialaisia häitä!

Ja tietysti myös HÄÄKAKKUA odotin mielenkiinnolla!



Kaunis kermakakku sisälsi lehtitaikinalevyjä,
toisessa välissä vaniljamousse ja
toisessa suklaamousse.
Kakkujen ympärillä paperikoristeet.
Mousset maistuivat esanssisilta ja
lehtitaikinaa ei meinannut saada paloiksi :)
Kyllä suomalainen, perinteinen kakku vaan on hyvää ;)



***









 

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kesätreffit

Perinteiseen kesätapaamiseen sain luvan
tehdä kahvipöytään tarjottavaa :)
Viime vuonna vein mansikkajuustokakkua,
edellisinä vuosina mansikkatäytekakkuja...

Tänä vuonna ei ollut mansikka-aika vielä aivan parhaimmillaan
eli varma vaihtoehto SUKLAA kehiin :)

Valkosuklaa-kauratäytekeksi Cookiepopseja,
Cakepopseja maitosuklaakuorrutteella,
Valkosuklaa Rocky Roadseja ja
Rumaa suklaakakkua





***
Vaaleat Cookiepopsit/ Keksipallot

1pötkö kauratäytekeksejä tai muita vaaleita täytekeksejä
2rkl appelsiinituorejuustoa
valkosuklaata

Hienonna täytekeksit esim. muovipussissa kaulimella päältä survoen.
Sekoita keksimuruista ja tuorejuustosta massa.
Laita massa hetkeksi jääkaappiin.
Pyörittele massa palloiksi.
Uita sulassa valkosuklaassa tai annostele lusikalla sulaa suklaata pallojen päälle.

***

Cakepopsit/ Kakkupallot

Kakkupohjan tai masaliisapohjan reunapaloja 
tai muuten käyttämättä jäänyttä kuivakakkua tai kakkupohjaa
Appelsiinituorejuustoa tai vaniljatuorejuustoa n. 2rkl
Maitosuklaata
Nompparelleja

Murustele kakkupohja kulhoon.
Lisää tuorejuustoa ja sekoita massaksi.
Pyörittele massa palloiksi.
Koristele sulalla suklaalla ja nompparelleilla.

***

Valkosuklaa Rocky Roads

2 levyä valkosuklaata (n. 250g)
kourallinen dumble-karkkeja tai omareita palasina
1/2dl kuivattuja mansikoita
kourallinen marenkimurskaa
(tai oman maun mukaan kuivahedelmiä, karkkeja, pähkinöitä...)

Sulata suklaa.
Sekoita muut aineet varovasti joukkoon.
Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan n. 20cm x 20cm.
Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Valkosuklaa-porkkanamuffinssit

...eli "terveelliset" kesämuffarit :)
...ainakin hyviä kuitenkin.
Joku ihana kuorrute olisi kruunannut nämä,
mutta hävisivät ennen sitä...




Valkosuklaa-porkkanamuffinssit 12kpl
125g voita sulatettuna
1 muna
4dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl sokeria
130g valkosuklaata palasina
1dl maitoa
1tl vaniljasokeria
3dl porkkanaraastetta

Vatkaa muna kevyesti.
Sekoita muut aineet joukkoon niin, että juuri ja juuri sekoittuvat.
Jaa muffinssivuokiin tai silikonivuokiin tms.
Paista 190'C 15-20min.

torstai 9. kesäkuuta 2011

Sacherleivokset

Serkun ylioppilasjuhliin lähti myös
sacherleivoksia 100hlölle :)
Pellillisestä pitäisi tulla 30leivosta...
Serkku A leikkasi leivokset juhlapaikalla.


Jostain kumman syystä en ole aikaisemmin tehnyt Sacherkakkua tai -leivoksia...
Kävin monta reseptiä läpi ja päädyin tähän.
Seuraavaksi pitääkin kokeilla jotain monimutkaisempaa reseptiä
ja maistella eroa ;)

***
SACHERLEIVOKSET 15kpl

Pohja
4munaa
2dl sokeria
200g voita
170g tummaa suklaata
2 ½ dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte
n. 2dl aprikoosimarmeladia tai aprikoosihilloa
tai säilykeaprikoosimurskaa

Kuorrutus
170g tummaa suklaata
2tl voita
1dl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Sulata voi. Sulata suklaa.
Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, voisulaa sekä sulatettua suklaata.
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille.
Paista 200 asteessa noin 20 min.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi.
Levitä aprikoosimarmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle.
Sivele levyn pinta ohuelti mermeladilla.
Sulata kuorrutusta varten suklaa kattilassa.
Lisää voi ja kerma, sekoita tasaiseksi.
Anna jäähtyä hieman ja kaada leivoslevyn päälle.
Kun kuorrutus on jähmettynyt, leikkaa levy paloiksi ja koristele haluamallasi tavalla.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Ylioppilaslakkikakut

Tein serkkuni ylioppilasjuhliin
lakkikakut 100hlölle :)

Koristelussa sain onneksi apua
eli sankarin isosiskot auttoivat
sokerimassan laitossa ja koristeiden teossa :)
Kiitos A ja A!! 
Ja onnea vielä kaikille valmistuneille!


Ja kyllä, tomusokeria on kaikki paikat täynnä!! :)

4kpl 8munan vaaleita kakkupohjia.
Täytteenä ja eristeenä valkosuklaa-mansikka-kerma-juttu...
Päällä sokerimassa,
koristeet sokerimassaa.

***
Mansikka-valkosuklaatäyte
2dl kermaa, vaahdota löysähköksi
130g valkosuklaata, sulata
1/2 - 1dl mansikkahilloa
Lisää kermavaahdon joukkoon sula suklaa.
Sekoita tasaiseksi.
Kääntele joukkoon hillo.