keskiviikko 31. elokuuta 2011

Merirosvosynttärit II

Pieni poikamme täytti 5vuotta :)
Viime viikolla oli kaikenlaista...
Sairastumisia ym.
Päätin, etten selviä pojan synttäreistä ilman apua...
Soitto äidille ja veljelle ja pienimuotoiset synttärit saatiin järjestettyä :)

Poika on puhunut puoli vuotta merirosvolaivakakusta!
Myös Salama McQueeniä on toivottu...

Suunnittelin synttärit hyvin ja ajoissa,
mutta pääsin kauppaan vasta perjantai-illalla klo22.30.
Karsin kaiken, mitä pystyin ja tein ostokset.
Kotona tein suklaakakkupohjan ja juustokakun,
täytin äitini tekemän vaalean kakkupohjan
ja menin nukkumaan.

Aamulla kakkujen viimeistely.


Äitini tekemät suolaiset piirakat (gluteenittomat),
kasvis ja jauheliha, tällä ohjeella.
Äidin tekemiä ovat myös nakki-tomaatti-viinirypäle-tikut,
keksipallerot ja masaliisa (gluteeniton).
Masaliisan päällisen teki veljeni vaimo :)
Kiitos <3 







Punaraitaisen merirosvokakun idea Confetin sivuilta.
Päällä sokerimassaa ja piparkakkumuotilla painettu pääkallo.

Merirosvolaivakakku masaliisapohjalla.
Täytteenä suklaarahka
ja päällä kaakaolla värjätty sokerimassa.
Masto, merirosvot ja aarrearkku muovisia leluja.
Tuli testattua tällainenkin vaihtoehto :)
JOS olisi ollut aikaa, niin olisin yrittänyt tehdä kaiken syötäväksi....

Juustokakku sama vanha :)
Ilman mangopäällystettä.
Koristeena kultapalloja, helmiäispalloja ja hopeasuklaanappeja.

Merirosvoteemalla vietettiin myös pojan 3-vuotis synttärit.

Ja sen Salamakakun teen vielä tässä,
kunhan ehdin :)

maanantai 22. elokuuta 2011

Hempeitä kakkuja

...eli kukkia, perhosia, pinkkiä, vaaleanpunaista, ja valkoista :)

1-vuotiaalle pikku-Iidalle,
paljon onnea!

Toiveena oli 3kakkua,
koska juhlia vietettiin kolmena päivänä...



Kakku I
10munaa




Kakku II
4munaa



Kakku III
4munaa
vaaleanpunainen


Kaikissa kakuissa vaalea pohja
ja appelsiini-mansikkatäyte :)
Eristeenä kerma
ja päällä sokerimassa.
Koristeet sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta,
neljässä eri sävyssä.

***

Appelsiini-mansikkatäyte (riittää 3-4kpl 4munan kakkuun)
 
1 litra kermaa
2dl rahkaa
200g appelsiinituorejuustoa
200g maustamatonta turejuustoa
3tl vaniljasokeria
3-4dl sokeroitua mansikkahilloa
 
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita muut aineet joukkoon.

tiistai 16. elokuuta 2011

Keittiöstä

...tällä hetkellä tällaista :)










Kuvatekstit:

1.Askartelin tuollaisen verhon :)
eli pöytäliina solmittu punaisella langalla verhotankoon.
Punainen tai valkoinen nauha voisi olla kivampi kuin lanka...

2.Kirppislöydöt ja käyttöastiat sulassa sovussa avohyllyillä.

3.Emalimukit ovat saaneet koukkutelineen avohyllyjen alle.
Hakusessa vielä vanhat tai muuten kauniit koukut...
(ja lisää emalimukeja)

4.Yksi nurkka keittiöstä :)

5.Ystävältä saatu lahjakattila <3
Kattilan alla matonkuteista virkkaamani pannunalunen.
Kuteet jäi yli, kun lyhensin räsymattoa...

6.Sipulit ovat kauniita.

7.Kurkistus lasikaappiin.

8.Lempiyrttini :)
Voileivän päälle pari lehteä,
salaatteihin,
kaikkiin ruokiin (vasta viimeksi ja tuoreena).

***

Koristetalkoot jatkuvat illalla :)
Viikonlopuksi teen 4synttärikakkua...

maanantai 15. elokuuta 2011

Rahkajäädyke

Sumi oli tehnyt tämän tyylisiä...
Eli rahkaa muffinssivuokiin
tai silikonivuokiin
ja sitten pakastimeen.
Tein sitruunarahkaa,
mutta marjoja tähän sopisi laittaa
ja keksimuruja...

Ja suklaarahka jäädytettynä voisi olla NAM :)




sunnuntai 14. elokuuta 2011

Pikakakkua

...kun välillä vaan on pakko saada kakkua...
tehdä
ja
syödä :)

Pakkasesta siis pilalle mennyt (vähän raa'aksi jäänyt) kakkupohja.
Sitruunarahkaa päälle ja ripsaus Wiener Nougat Crushia.


Tämän kakun teossa 2-vuotias on hyvä apuri :)


Ja tässä toinen pikakakku :)

***

Pikakakku

Pakkasesta valmis kakkupohja tai ylijääneitä pohjanpaloja tai kaupan valmis pohja
2-3dl rahkaa
2-3dl kermaa vaahdota löysäksi
1/2dl sokeria tai maun mukaan
sitruunamehua tai marjoja tuoreena tai pakkasesta tai hilloa
(Wiener Nougat Crushia tai nompparellejä)

Sekoita löysähkön kermavaahdon joukkoon rahka ja sokeri (ja sitruunamehua).
Kakkupohjan päälle rahkaa (ja marjoja).
(Koristele Wiener Nougat Crushilla).
Ja eikun syömään :)

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Porkkanakakkua

Lapset toivoivat porkkanakakkua.
Hain sitä superhyvää ohjetta,
jolla viimeksi tein
ja löytyihän se heinäkuulta 2010 :)

Vuoden välein voi blogata porkkanakakkua!
Tämä on hyvää :)

Laitan oman versioni ohjeesta alle.


Porkkanakakku
8dl porkkanaraastetta (4-5 isoa porkkanaa)
1,5dl mantelirouhetta (80g)
0.25dl mantelijauhetta 
4,5dl jauhoja
3,5dl ruokokidesokeria tai tavallista
4 munaa
1prk ananasmurskaa (227g)
2dl rypsiöljyä
3tl kanelia
1tl inkivääriä
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Kuorrutus
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
1 1/2rkl sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokeri. 
Lisää joukkoon öljy. 
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, mausteet, mantelijauhe ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan. 
Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas. 
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. 
Paista 175'C asteisessa uunissa n.65min. 
Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle. 
Kakun voi myös halkaista ja laittaa kuorrutteesta osan kakun väliin.