lauantai 19. maaliskuuta 2011

Gluteenittomat laskiaispullat

...teimme lasten kanssa
jo laskiaisena :)
Sydänmuotilla osa,
osaan voisilmä ja
osasta korvapuusteja.
Meillä laskiaispullat tehdään näin:
Pullista koverretaan reilusti pois pikkulusikan avulla.
Kermavaahtoa pullamurujen sekaan ja vaniljasokeria.
Vadelmahillolla vuorataan pullan sisus ja kansi.
Ja kermapullamössöä niin paljon pullan sisään, 
kun mahtumaan saa :)
Kansi päälle ja nauttimaan!

Pulla
5dl maitoa
50g hiivaa
(1tl psylliumia)
2,5dl sokeria
1tl suolaa
puoli pötköä kardemummaa (~2tl)
(1 muna)
150g voita
n. 1kg jauhoja

Voiteluun 1muna.

Voisilmäpulliin voita.
Korvapuusteihin kanelia, vaniljasokeria ja voita.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva (ja psyllium) maitoon.
Lisää sokeri, suola, kardemumma (ja muna).
Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja pehmeä voi.
Lisää jauhoja, kunnes taikina on hyvä :)
Kohota hetki (10min.).
Leivo pullat ja anna kohota leivinliinan alla hetki.
Voitele (ja ripottele sokeria päälle).
Paista  225'C 8-10min.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullista=p KIITOS tunnustuksesta. Antanetko anteeksi jos en jaksa sitä vielä päivitellä blogiini. Ööööö, toimin heti kun jaksan, eli voi mennä syksyyn;) Mutta ihana oot kun jaksat mulle tunnustusta antaa. *Halit*
-Marge-

Pauliina kirjoitti...

Tottakai tunnustukseen voi jättää vastaamatta :)
Haleja myös sinne :)