sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Mustikkajuustokakku

...tossujen alle.
Vauva ja äiti kotiutuivat juhannukseksi
ja sain tehdä kotiutumiskakkua :)
Toiveena "perus" juustokakku,
sydämenmuotoisena
ja jotain sinistä.




Mustikkajuustokakku
Pohja
200 g digestive keksejä
75 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl sitruunamehua
2,5 dl flora vanillaa

Kuorrute
n. 1,5 dl mustikoita
3 liivatetta
2 dl vettä
sokeria
elintarvikeväriä

Murenna pohjaa varten keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele pohjalle keksivoi-taikina. Anna pohjan jähmettyä kylmässä hetki.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuuston joukkoon. Laita liivatteet kiehuvaan veteen (2rkl) ja lisää sulanut liivate tuorejuustoon ohuena nauhana, sekoita hyvin. Vatkaa vaniljavaahto löysähköksi vaahdoksi ja sekoita varovasti tuorejuuston joukkoon. Lisää täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Asettele :) mustikat kakun päälle (jäisinä). Lisää kuorrutetta varten liotetut ja sulatetut liivatteet vesi-sokeri-väri-litkun joukkoon, anna "hyytyä" vähän aikaa, levitä varovasti mustikoiden päälle. Anna jähmettyä vielä pari tuntia.

3 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Suloinen!
Varmasti ilahdutti äitiä, vauveli tuskin vielä asiasta paljoa perusti. :)

Anonyymi kirjoitti...

miksi tuota elintarvikeväriä laitetaan? sen varmaan voi vaihtaa mustikkamehuun, mitäs mieltä olet?

Pauliina kirjoitti...

Elintarvikeväri ei ole pakollinen. Se laitetaan vain värin takia :) Tässä kakussa käytin vettä ja elintarvikeväriä,koska halusin tossujen värin toistuvan kakun pinnassa. Mustikkamehu on hyvä vaihtoehto, mutta antaa ehkä tummemman ja violetimman sävyn :)