sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Mansikkatäytteinen kinuskikakku suklaakuorrutteella :)




Halloween kakku II

Viimeinen kesätyöpäiväni oli 31.10.
Työkaveri heitti toiveen
mansikkatäytteisestä kinuskikakusta suklaakuorrutteella
ja sellaista sitten tein :D

Kakku oli huippuhyvää!

Virallisen halloweenpäivän kunniaksi
koristeet olivat teeman mukaiset...
Haamuidea on siis Kinuskikissan :)

Töihin on jo ikävä :)

***

Suklainen mansikkakinuskikakku

Pohja
4munaa
2dl sokeria
2dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

Kostutus
maidolla

Täyte
2dl maitoa
3rkl maizenaa
vaniljasokeria
2dl Flora Vispiä /kermaa
1/2dl kinuskikastiketta (kaupasta, voi korvata sokerilla)
1-2dl mansikoita

Kinuski
2dl kermaa
~1dl fariinisokeria

Suklaakuorrutus
130g maitosuklaata
1/2dl kermaa

Reunoille
2,5dl Flora Vispiä
2dl kermaa
~100g tummaa suklaata
1tl sokeria
(elintarvikeväriä)

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
Sekoita varovasti sekaisin ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175'C ~45min tai kunnes on kypsä.
Kumoa vuoastaan ja jäähdytä (seuravaan päivään).

Mittaa maitokiisseliä varten maito ja maizena kattilaan.
Keitä koko ajan sekoitellen paksuksi kiisseliksi.
Mausta vaniljasokerilla ja jätä jäähtymään.

Halkaise kakku kolmeen osaan.
Vatkaa kerma/ flora vispi vaahdoksi.
Lisää kerman joukkoon jäähtynyt maitokiisseli ja kinuskikastike.
Maista! Naaam :)

Vuoraa kakkuvuoka, jossa paistoit kakun, kelmulla.
Laita alimmaiseksi vuokaan kakun päällimmäinen kerros.
Kostuta maidolla ja levitä puolet täytteestä päälle.
Ripottele mansikan palasia sinne tänne täytteen päälle.
Laita vuokaan keskimmäinen kerros, kostuta ja laita loppu täyte ja mansikoita.
Ja vielä alin kerros päällimmäiseksi, kostuta.
Nosta kelmun liepeet kakun päälle ja lisää palaa kelmua, jos tarvis.
Laita jääkaappiin tekeytymään (seuraavaan päivään tai ainakin pariksi tunniksi).

Keitä kinuski kermasta ja fariinisokerista.
Jäähdytä vähän aikaa ja anna paksuuntua.
Irrota kakun päältä kelmuja ja kumoa tarjoilulautaselle.
Poista vuoka ja loputkin kelmut.
Levitä kinuski kakun päälle.
Laita jääkaappiin odottamaan.

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä maitosuklaa ja kerma.
Levitä suklaakuorrute kinuskin päälle.
Laita jääkaappiin odottamaan ja jähmettymään.

Vatkaa flora vispi ja kerma jämäkäksi vaahdoksi.
(Laitan flora vispin joukkoon kermaa aina maun vuoksi!
Flora vispi on loistavaa pursotettavaa, muttei niin maukasta kuin kerma.)
Jaa kahtia kermaseos.
Lisää toiseen puoleen sulatettu tumma suklaa ja sekoita hyvin.
Lisää toiseen puoleen sokeria ripsaus.
Pursota ensin suklaakermalla.
Pursota sitten toinen kerma.
(Jos kermaa jää, värjää loppu oranssilla värillä ja pursota.)
Koristele esim. sokerimassakoristeilla.



2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Tää oli super-hyper-herkkua!! Aivan mielettömän hyvää!! Kiitos =)

Pauliina kirjoitti...

Juu tätä teen uudestaankin! Toivottavasti muistin edes suunnilleen määrät oikein, kun tuon ohjeen kirjoitin...