maanantai 25. kesäkuuta 2012

Baileys-juustokakku

Mies toivoi juhannukseksi
viinakakkua :)

Tein helpon ja varman Baileys-kakun,
jota en ollut ennen tehnyt, saati maistanut...
(Luotin siis teihin, kanssabloggaajiin!)

Ja hyvää se oli,
 jotenkin jäätelömäistä ja mmm!
Suosittelen :)



***

Baileys juustokakku (gluteeniton)

Pohja
180g gluteenittomia suklaahippukeksejä/ kauradigestivekeksejä
75g voita sulatettuna
2rkl kaakaojauhetta

Täyte
5liivatetta
1dl Baileys-kermalikööriä
2prk Flora Vispiä
1dl tomusokeria
250g mascarpone tuorejuustoa
2tl vaniljasokeria

Murskaa keksit vaikka kaulimen avulla muovipussissa.
Sekoita keksimurskaan sulatettu voi ja kaakaojauhe.
Painele irtopohjavuoan pohjalle (24cm) ja laita jääkaappiin.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa flora vispit ja tomusokeri vaahdoksi.
Vatkaa mascarponejuuston sekaan vaniljasokeri.
Kuumenna baileys kiehuvaksi.
Liota liivatelehdet  baileysiin.
Liruta liivateseos norona mascarponejuuston sekaan, koko ajan vatkaten.
Sekoita juusto-liivateseos kermavaahtoon.
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä kylmässä ainakin 4tuntia.
 
***
Juhannusarvontaan tästä :)
 


5 kommenttia:

Canelia kirjoitti...

Oi nam, Baileys-kakku on ihan huippua! Pitäisikin taas tehdä sitä joku päivä, viimeisimmästä yksilöstä on kulunut jo hämmästyttävän pitkä aika. : D

Pauliina kirjoitti...

Yllätyin tosiaan, miten hyvää se oli! Eikä liikaa maistunut baileysille ainakaan :) Mascarpone on myös uusi tuttavuus mulle, niin tykästyin. Kaloritonta tietty...juu :)

Bikke kirjoitti...

Olen kans tehnyt baileysta kakusen ja hyvin on vieraisiin uponnut..

Pauliina kirjoitti...

Yllättävän hyvin upposi myös vieraisiin, jotka eivät juo alkoholia. Maku oli sopivan mieto :)

Mia kirjoitti...

Oj nam tää kuulostaa kyllä niin hyvältä että kannattaa varmasti kokeilla! Ehkä jo viikoloppuna.. ;)