keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Tonnikalapiirakka

Löysin reseptikätköistäni vanhan ohjeen.
Peräisin entisen työkaverini vaimolta 10 vuoden takaa :)
Työkaverilla oli tätä usein töissä eväänä.

Oli pakko testata gluteenittomana
ja TOIMII :)
 

 
***
 
Tonnikalapiirakka
 
Pohja
100g voita tai margariinia
2dl jauhoja (laitoin 3/4dl tattarijauhoja ja loput vaaleaa jauhoseosta)
1dl juustoraastetta
1/2dl vettä
 
Täyte
2prk tonnikalaa
 
Kuorrutus
3munaa
1dl ruokakermaa
1prk smetanaa
1dl juustoraastetta
valkopippuria
suolaa
tilliä
 
Nypi pohjan aineet sekaisin.
Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Pistele pohja haarukalla ja paista 200'C 10min.
 
Sekoita kuorrutuksen aineet sekaisin.
 
Levitä tonnikalat esikypsennetyn pohjan päälle.
Lisää kuorrutus.
Paista 200'C 20min.



3 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Aika herkulta vaikuttaa :)

Pauliina kirjoitti...

Kyllä, mieto maku, sopii lapsillekin :) Ja kylmänäkin hyvää, sopivaa siis retkelle ja evääksi töihin. Ja ihaninta salaatin ja chilikastikkeen kanssa :)

Kipa kirjoitti...

Kiva, kun löysit mun blogikilpailun ja otit osaa. =)

Sun blogi onkin ihan huippu, kun mun sukulaisten joukosta löytyy keliaakikkoja. ;)

Viikonloppuja! =)