keskiviikko 3. elokuuta 2011

Porkkanakakkua

Lapset toivoivat porkkanakakkua.
Hain sitä superhyvää ohjetta,
jolla viimeksi tein
ja löytyihän se heinäkuulta 2010 :)

Vuoden välein voi blogata porkkanakakkua!
Tämä on hyvää :)

Laitan oman versioni ohjeesta alle.


Porkkanakakku
8dl porkkanaraastetta (4-5 isoa porkkanaa)
1,5dl mantelirouhetta (80g)
0.25dl mantelijauhetta 
4,5dl jauhoja
3,5dl ruokokidesokeria tai tavallista
4 munaa
1prk ananasmurskaa (227g)
2dl rypsiöljyä
3tl kanelia
1tl inkivääriä
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Kuorrutus
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
1 1/2rkl sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokeri. 
Lisää joukkoon öljy. 
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, mausteet, mantelijauhe ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan. 
Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas. 
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. 
Paista 175'C asteisessa uunissa n.65min. 
Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle. 
Kakun voi myös halkaista ja laittaa kuorrutteesta osan kakun väliin.
 


4 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Taidanpa kokeilla joskus...

Pauliina kirjoitti...

Kannattaa :) Hyvää... vaikkei maltettu odottaa seuraavaan päivään, vaan syötiin heti tällä kertaa :)

Kirsi kirjoitti...

Porkkanakakku on kyllä mielettömän hyvää... ja varmasti myös terveellistä, kun kerran sisältää porkkanaa... ;)

Pauliina kirjoitti...

Eihän porkkanakakussa ole mitään epäterveellistä :) ...paitsi sokeri ja vaaleet jauhot...