tiistai 13. syyskuuta 2011

Rahkaomenapiirakka

Syksyyn kuuluu OMENAPIIRAKKA :)
Kokeilin tällä kertaa rahkaomenapiirakkaa,
jonka pohjaan laitoin kesäkurpitsaraastetta!
Kurpitsa tekee pohjasta mehevän.
Syksyyn taitaa kuulua myös kesäkurpitsat :)

Ensimmäisellä kerralla laitoin omenaviipaleet
päällimmäiseksi.
Omenat jäivät hieman raaoiksi,
jotenka toisella kerralla laitoin
rahkan päällimmäiseksi
ja omenat olivat ihanan pehmeitä.

Kauniimpi piirakka on ehdottomasti,
kun omenat ovat päällä
...rahka tummuukin uunissa helposti.







***

Rahkaomenapiirakka

Pohja
150g voita
1,5dl sokeria
2munaa
3,5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
2-3dl kesäkurpitsaraastetta (~1 kesäkurpitsa)

Täyte
1prk rahkaa
0,5dl sokeria
1muna
1tl vaniljasokeria
~5 omenaa
kanelia

Vaahdota pehmennetty voi ja sokeri.
Lisää munat ja vatkaa hyvin sekaisin.
Raasta kuorittu kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja lisää joukkoon.
Lisää myös jauho-leivinjauhe-seos.
Levitä taikina isoon piirakkavuokaan.
Sekoita yhteen rahka, sokerit ja muna.
Levitä seos taikinan päälle.
Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele rahkan päälle.
Ripottele pinnalle kanelia.
Paista 175'C n.30min.








 

 


Ei kommentteja: