maanantai 16. tammikuuta 2012

Kinuskipiparijuustokakku

...noniin, täällä taas :)

Joulun kahvipöytiin
tein kahdelle päivälle juustokakun.

Ohjeen muokkasin Kinuskikissan kakusta
ja NonparElliltä sain idean paistaa pohjan piparitaikinasta :)

Kakku esittää siis piparkakkua.
Pursotukset ei vaan menneet kohdilleen ;)
Mutta maku oli hyvä!
Toinen kakuista gluteeniton.



***

Kinuskipipari(juustokakku)

Pohja:
Piparkakkutaikinaa

Kostutukseen maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
3dl kermaa
2,5dl Flora Vispiä
1dl tomusokeria
200g vaniljarahkaa
2tl piparkakkumaustetta
1rkl sitruunamehua
2rkl vettä

Kinuskikiille:
2 liivatelehteä
2dl kermaa
2dl fariinisokeria

Päälle: kermapursotus

Pingota (sydän)irtopohjavuokaan leivinpaperi.
Painele vuokaan piparkakkutaikinaa vajaa 1cm kerros.
Paista pohja uunissa n.10min.
Jäähdytä ja kostuta maidolla.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma, flora vispi ja tomusokeri vaahdoksi.
Sekoita rahka ja piparkakkumauste toisessa kulhossa sekaisin.
Kuumenna sitruunamehu ja vesi kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen.
Lisää liivateseos vähän jäähtyneenä rahkan joukkoon koko ajan vatkaten.
Sekoita rahka ja kermat varovasti lusikalla sekaisin ja kaada pohjan päälle vuokaan.
Hyydytä kylmässä vähintään  3tuntia tai yön yli.

Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen.
Kiehauta kattilassa kerma ja fariinisokeri.
Liota liivatelehdet kinuskiin ja jäähdytä seosta.
Kaada kinuski hyytyneen täytteen päälle ja hyydytä kinuskia kylmässä pari tuntia.

Viimeistele kermapursotuksella piparkakkumainen ulkonäkö :)







***
Huomasithan myös uudet linkitykset blogin oikeassa laidassa.
Kotivinkki tarjoaa sivuillaan herkulliset reseptit.
Kannattaa tutustua! :)
Ja kaikki erikoisemmat kakkutarvikeostokseni teen
Ullanunelmassa.
***

Ei kommentteja: