lauantai 28. tammikuuta 2012

Juustokakku uunissa

...eli oikeasti tuunattu mamman marjapiirakka :)
Jääkaapissa oli ylimääräinen
kermaviili ja rahka...
Pöydällä oli joululahjaksi saaduista
kuivatuista hedelmistä tehtyä kiisseliä,
joka ei oikein uponnut kenellekään...
Näistä siis juustokakku-tyyppinen :)
Ja NAM, johan uppos!
***
Juustokakku
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna

3dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2dl vadelmia tai muita marjoja
2dl kermaviiliä
2dl rahkaa
1dl kermaa
1-2dl sokeria
2  munaa
2 tl vaniljasokeria
(2dl sekahedelmäkiisseliä)

Vatkaa huoneenlämpöinen tai mikrossa vähän pehmitetty voi ja sokeri vaaleaksi.
Lisää muna vatkaten joukkoon.
Lisää jauhot ja leivinjauhe, sekoita sekaisin.
Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele vadelmat pohjan päälle (vadelmat voi sekoittaa myös muun täytteen joukkoon).
Sekoita (samassa kulhossa kuin pohjataikina) loput täytteen aineet sekaisin.
Kaada täyte pohjan ja vadelmien päälle vuokaan.
Paista alatasolla 200'C 30-40min.
(Jos kakku alkaa tummumaan liikaa, laita leivinpaperi kakun päälle.)
Jäähdytä kakku ja laita jääkaappiin mielellään yön yli vetäytymään.
Parasta siis jääkaappikylmänä ja seuraavana päivänä, jos vain maltat odottaa :)

Tuunausvinkki:
Vadelmat/ marjat voi jättää kokonaan pois täytteestä 
ja tarjota valmiin kakun kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kakun nimi on juustokakku vaikka ei valmistusaineissa mainita lainkaan juustoa???????

Pauliina kirjoitti...

Kyllä nimi on tässä hämäävä! Juustokakku-tyyppinen kakku tämä kuitenkin on. Kermaviilin tai rahkan tai kummatkin voi halutessaan vaihtaa tuorejuustoon (maustamattomaan tai maustettuun), jolloin olisi juustoakin reseptissä... Kakun nimessä hain tässä kuitenkin sitä, että juustokakkuhan se oikeastaan on. Uunijuustokin tehdään maidosta ja munista. Juusto tehdään maidosta ja juoksutteesta tai piimäjuusto piimästä ja munista... Ainekset ovat tässä ohjeessa siis pitkälti juustoiset, jos näin haluaa ajatella :)