Sivut

torstai 1. maaliskuuta 2012

Omenatoscapiirakka

Miksi laskiaispullia tehdään vain laskiaisena?
Ja Runebergin torttuja helmikuun viides?
Miksi omenaherkkuja pitäisi tehdä vain syksyisin?
...onhan noihin ihan selkeät vastaukset,
MUTTA toisaalta...

Halusin omenatoscapiirakkaa nyt :)
Syksyllä viimeksi sitä tein
ja huomasin nyt,
 ettei täällä ole vielä ohjettakaan...

Kannattaa kokeilla,
sulaa suussa!




Käytin 2isohkoa kaupan omenaa,
jotka kuorin ja siivutin oikein ohuiksi siivuiksi...
Kanelia en laittanut.

Parempaa tietysti omista omenoista tehtynä,
syksyllä ;)

***


Omenatoscapiirakka
Pohja
150g voita
1,5dl sokeria
2munaa
3,5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
Päälle
~5 omenaa
kanelia
Tosca
75g voita
1dl sokeria
75-100g mantelilastuja
1rkl jauhoja
1rkl maitoa

Vaahdota pehmennetty voi ja sokeri.
Lisää munat ja vatkaa hyvin sekaisin.
Lisää myös jauho-leivinjauhe-seos.
Levitä taikina isoon piirakkavuokaan.
Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele taikinan päälle.
Ripottele pinnalle kanelia.
Paista 175'C n.25min.
Tee sillä aikaa tosca.
Sulata voi ja sokeri kattilassa.
Lisää mantelilastut, jauhot ja lopuksi maito. Kaada toscaseos esipaistetun omenapiirakan päälle ja laita vielä uuniin n.10 minuutiksi.

3 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Varmasti hyvää!

Kirsti kirjoitti...

Ihanaa varmasti nam..

Pauliina kirjoitti...

Tämä on huippuhyvää! Suussasulavaa! Kuumana ihanan pehmeetä ja kylmänä ihan karkkia! Oikeesti huippua :)