keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kinuski-karpalojuustokakku

...eli dinosauruskakku :)
 Ihan ensimmäisestä Leivotaan-lehdestä muokattu resepti.
Tätä on pakko tehdä uudestaan!
Tällaista on juustokakku :)
 
 
Kivinä kakun päällä Daim-rakeita
ja dinosaurukset tehty Ullan Unelman muotilla.
(Muottia taitaa saada kaikista leivontatarvikekaupoista.)
 

 
***
 
Kinuski-karpalojuustokakku
 
Pohja
150g gluteenittomia suklaa cookieseja tai digestive keksejä
70g voita
 
Täyte
220g pehmeitä kermatoffee karamelleja (esim. Omar)
1prk kondensoitua maitoa
540g maustamatonta tuorejuustoa (3x180g Pirkka)
200g karpalotuorejuustoa (Creme Bonjour)
3/4dl ruokokidesokeria
5kananmunaa
 
Kuorrute
1,5dl ranskankermaa
1,5dl kermaa
2rkl tomusokeria
2tl vanilliinisokeria
 
Murskaa keksit monitoimikoneella tai kaulimella muovipussin sisällä.
Sulata voi ja lisää keksimurut joukkoon.
Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa 24-26cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Painele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille.
 
Pilko kermatoffeet puukolla pieneksi.
Vatkaa tuorejuustot notkeaksi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon ruokokidesokeri
sekä kondensoitu maito.
Vatkaa hyvin sekaisin.
Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa massaa vain sen verran,
että kananmunat ovat sekoittuneet hyvin joukkoon.
Nostele lopuksi joukkoon pilkotut karamellit.
Kaada täytemassa keksimurupohjan päälle.
Laita kakun päälle vielä folio, jotta pinta ei tummu liikaa.
Paista kakkua 1h30min 160'C.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään.
 
Vatkaa sekaisin kuorrutteen aineet ja levitä juustokakun päälle.
Koristele halutessasi.
 
 
 
 



Ei kommentteja: