lauantai 29. syyskuuta 2012

Leopardikääretorttu

Yllätysvieraille tein kääretorttua.
Muistin nähneeni kivan idean
Mansikkamäen Eben toteuttamana.

Nämä täplät eivät meinanneet paikallaan pysyä...
Ehkäpä ensi kerralla sitten :)
 
 
 
Välissä tummasuklaarahka
ja kinuskikastiketta.

 
***
 
Kääretorttupohja
 
4kananmunaa
2dl sokeria
2dl jauhoja (osa voi olla perunajauhoja)
1tl leivinjauhetta
(2rkl kaakojauhetta)
 
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
 
Leopardintäpliä varten ota vähän yli desilitra taikinaa sivuun
ja värjää 1/3 tummanruskeaksi kaakaolla.
Laita pieneen pussiin ja pursota leivinpaperille pieniä täpliä.
Värjää loput 2/3 vaaleamman ruskeaksi ja pursota tummien täplien viereen.
 
Kaada tai pursota vaalea lopputaikina varovasti päälle.
Paista 175'C n.10min.
 
 



4 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Hieno! Ja mahtavia kakkuja tuossa alempana :)
Ihanaa lauantai-iltaa ♥

Pauliina kirjoitti...

Kiitos Hannele :)

Maija kirjoitti...

Mulla on tuala blogissa haaste, esitteles nyt sääki kaikille, että misä sää kokkaat. Oothan sää kyl tänne pistäny paljonki kuvia teijän talosta. Mut se varsinainen leipomispöytä pitäis esitellä. :-)

Pauliina kirjoitti...

Kiitos Maija, keittiöjuttua tulossa siis :)