Tämä kakku meni miehen työpaikalle. Teatterilla kaikki kuulemma tunnistavat tällaisen kulissipainon...
Tässä malli
ja tässä kakku
Sisällä hyväksi todettu suklaarahka ja kaakaopohja. Päällä ulkonäöllisesti erittäin epäonnistunut Suklaa-hunajamassa, joka on tosi hyvää, onneksi. Massan ohje Merjan leivonta ja askartelu blogista. Pari kertaa aikaisemmin olen päällystänyt kakun suklaa-hunajamassalla ja epäonistunut. Mutta nyt luulen jo osaavani oikean tekniikan, eli seuraava kakku ehkä jo onnistuukin :)
Aikaisemmat suklaamassa kakut
Teatterimaskit
Bändilogo-kakku polttareihin (tomusokeria päällä vielä kivasti)
Tässä vielä massan ohje ja vinkkejä.
Muotoiltava Suklaa-Hunajamassa
100 g Tummaa suklaata
½ dl Pehmeää hunajaa
1 dl Tomusokeria
Suklaa-hunajaseos kannattaa valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin, mieluiten edellisenä päivänä. Sulata suklaa. Sekoita joukkoon hunaja ja tomusokeri. Kääri massa kelmuun. Anna massan vetäytyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa seuraavaan päivään.
Massaa työstäessä kannattaa käyttää elintarvikeiden käsittelyyn tarkoitettuja kertakäyttöhanskoja. Massaa pehmitetään käsissä tai mikrossa varovasti. Siitä voidaan muotoilla haluamia hahmoja, kukkia jne. Mikäli haluat päällystää kakun, kaulitse massa tomusokerin avulla. Mikäli seos pehmenee liikaa käsittelyssä, voi sitä kovettaa jääkaapissa ja jatkaa työstämistä jonkin ajan kuluttua. Massa säilyy suojattuna jääkaapissa hyvänä ainakin viikon.
1 kommentti:
Sä osaat tehdä ihania kakkuja! Pitäis varmaan ottaa seuraaville syntymäpäivilleni joku herkkuohje sinun blogistasi, joten lisäsin itseni lukijaksi! :)
Lähetä kommentti