sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Raparperipiirakkaa

...ja vaniljakastiketta.
Ohje on muokattu Lallatilaan sivuilta löytyneestä ohjeesta, 
joka on alunperin Sitruunamarengin ohje...
Piirakka on tooosi hyvää.
(Jouduin tekemään gluteenittomana siis :)


Raparperipiirakka
3 3/4dl jauhoja
2 1/2dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2dl kaurahiutaleita
200g sulaa rasvaa

2 munaa
1 dl maitoa

4 isoa raparperin vartta
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia

Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää joukkoon sula rasva.
Ota 1/3 taikinaa sivuun.
Lisää suurempaan taikinamäärään maito ja munat ja sekoita.
Kaada taikina piirakkavuokaan.
Kuori ja paloittele raparperit ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli.
Ripottele palaset taikinan päälle ja ripottele vielä talteen otettu taikina raparperien päälle.
Paista 180'C 40-60 minuuttia.
Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa
(Maizenapurkin kyljessä on hyvä ohje).

Piirakkaan sopii myös mm omenat, raparperien tilalle :)

3 kommenttia:

lallatilaa kirjoitti...

kiva, että ohjeet kelpaa! Ookkos huomannu, että Lallatilaan sivut on taas voimissaan? :)

Sumi kirjoitti...

Herkulliselta vaikuttaa! :)
Tätä voisin kokeilla joskus. Lähisuvussa on keliaakikko, kiva tarjota joskus jotain uutta, muutakin kuin kaupantädin tekemää. :)
Sopiiko että linkitän sinut?

Aurinkoista viikonloppua
toivottelee Sumi

Pauliina kirjoitti...

Linkitys sopii :)
Kiva, että löysit blogiini.
Rohkeasti vaan kokeilemaan gluteenitonta leivontaa :)