tiistai 28. kesäkuuta 2011

Sacherkakkua

... viimeviikkoisen nimipäivän kunniaksi.
Isompi töihin
ja pienempi kotiin :)





Pienet valkoiset sokerimassakukat
olisivat sopineet niin hyvin koristeeksi kakun päälle...
Mutta kukkavarasto ammottaa tyhjyyttään...
Tarttis tehdä jotain :)

Kakun ohje on sama kuin tämä.
Laitoin kahteen väliin aprikoosimarmeladia sipaisun
ja kostutin kerroksia hieman.

Ohjeen kuorrute on suht helppo levittää
ja kovettuu vasta kylmässä.
On kuitenkin helppo leikata kakkulapiolla.

***

SACHERKAKKU

Pohja
4munaa
2dl sokeria
200g voita
170g tummaa suklaata
2 ½ dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte
n. 2dl aprikoosimarmeladia tai aprikoosihilloa
tai säilykeaprikoosimurskaa

Kuorrutus
170g tummaa suklaata
2tl voita
1dl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Sulata voi. Sulata suklaa.
Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, voisulaa sekä sulatettua suklaata.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa n. 1tunti. 
Leikkaa jäähtynyt pohja 3osaan.
Kostuta pohjaa vedellä tai aprikoosimehulla hieman.
Levitä aprikoosimarmeladi ohut kerros joka väliin.
Sivele kakun pinta ohuelti mermeladilla.
Sulata kuorrutusta varten suklaa kattilassa.
Lisää voi ja kerma, sekoita tasaiseksi.
Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle.
Koristele kakku haluamallasi tavalla.

5 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Ja oli kyllä hyvää=)=)=) Kiitos piristävästä seurasta. See juu again!

Pauliina kirjoitti...

Kiitos ittellenne :) Oli kyllä piristävää :)

Kirsi kirjoitti...

Nam... tämä oli hyväää!!! Ihanan suklaisaa! Kiitos!!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tämä ohje on peräisin? Onko esim. fazerin sivulta vai onko ihan sinun itse kehittelemä?
Kuinka iso tästä siis tulee, kuika monta henkeä tästä syö? :)

Pauliina kirjoitti...

Hei Anonyymi!
Ohje on aikoinaan Tampereen yliopiston sivuilta napattu. Selailen aina monta ohjetta, lehdistä ja netistä, ja kokoan yleensä oman versioni. Tuo yliopiston ohje oli jo valmiiksi koottu monista ohjeista, tehty helpommaksi ja todettu hyväksi :) Alkuperäisen ohjeen linkki löytyy Sacherleivos-postauksestani.

Kakusta riittää 15hlölle.