sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Gluteeniton Focaccia

Leipää itselleni :)
Jäi taas matalaksi,
mutta enpä ehtinyt kohottelemaankaan...





Teen leivän yleensä ilman ohjetta.
Nyt kuitenkin pyrin muistelemaan suunnilleen,
mitä leipään tuli...

Focaccia

5dl kädenlämpöistä vettä
pussi (11g) kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
6dl gluteenittomia jauhoja (tummia2 ja vaaleita4)

1rkl psylliumia
1/2dl oliiviöljyä
(2rkl siirappia)
1tl suolaa


Kuivahiiva:
Sekoita kulhossa puolet jauhoista ja muut aineet.
Anna seistä 10min.
Vaivaa taikinaksi.
Lisää koko ajan vaivaten loput jauhot.

Tuorehiiva:
Liuota hiiva veteen.
Lisää psyllium ja anna seistä 10min.
Lisää loput aineet.
Vaivaa taikinaksi.

Vaivaa vieläkin.
Jaa taikina kahteen osaan ja
painele pellille soikioiksi.
Kohota puoli tuntia.

Päälle voi laittaa melkein mitä vaan,
laitoin toiseen vihreitä oliiveja ja
toiseen eilisen jauhelihakastikkeen lopun ja juustoa :)

Paista 225'C noin 20min.

Ei kommentteja: