maanantai 10. toukokuuta 2010

Masaliisa eli mokkapalat

Vapun jälkeen söimme masaliisaa :)
Ei niin kauniita, mutta niin hyviä, aina.
Tämä on yksi lapsuuden herkku.
Tein gluteenittomia, että sain itsekin :)


Muoks*
Tässä myös ohje :)


Masaliisa eli mokkapalat

Pohja:
200g voita
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
2dl maitoa

Kuorrutus:
4 dl (225 g) tomusokeria
5 rkl sulatettua voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
Lisää lopuksi sulatettu rasva.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 °C: ssa 15-20 min.
Sekoita kuorrutuksen aineet liedellä kattilassa ja kaada jäähtyneen kypsän pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi.
(Koristele.)
Kun kuorrutus on kovettunut, leikkaa paloiksi tai painele muotilla kuvioita.

(ks. myös näitä :)

Ei kommentteja: