maanantai 10. toukokuuta 2010

Macarons

Näitä on pitänyt kokeilla jo kauan!
Äitienpäiväksi oli pakko testata...
Petyin macaronsien makuun pelkältään. Kuivia ja mantelisia, ei lainkaan päältä rapea ja sisältä sopivan sitkeä, niinkuin jostain luin...

Tein väliin lemon curdin. Päätin täyttää keksit ja laittaa jääkaappiin yöksi.
Ja ihme tapahtui :D
Macaronsit maistuivatkin tosi hyville vetäydyttyään yön yli!
Päältä rapea, sisältä sopivan sitkeä ja sitruunainen, makea ja raikas.

Tarvitsen kameran. Macaronsit olivat vaaleanpunaisia!





Macarons
3 valkuaista
4dl tomusokeria
150g mantelijauhetta
väriä

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää tomusokeri sekaan vähitellen.
Sekoita mantelijauhe varovasti sekaan ja väri.
Pursota pyöreällä isolla tyllalla leivinpaperille.
Jätä huoneenlämpöön 30min. (Tai siksi aikaa, kun nukutat lapset ja nukahdat itsekin tunniksi...)
Paista keskitasolla 125'C n. 15min.


Lemon Curd
40g voita
2 munaa
1dl sokeria
1 sitruunan mehu

Sulata voi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää voihin vaahto ja sitruunan mehu.
Kuumenna seos vesihauteessa ja vatkaa, kunnes sakenee.
Jäähdytä.

Ei kommentteja: