Sivut

torstai 9. kesäkuuta 2011

Sacherleivokset

Serkun ylioppilasjuhliin lähti myös
sacherleivoksia 100hlölle :)
Pellillisestä pitäisi tulla 30leivosta...
Serkku A leikkasi leivokset juhlapaikalla.


Jostain kumman syystä en ole aikaisemmin tehnyt Sacherkakkua tai -leivoksia...
Kävin monta reseptiä läpi ja päädyin tähän.
Seuraavaksi pitääkin kokeilla jotain monimutkaisempaa reseptiä
ja maistella eroa ;)

***
SACHERLEIVOKSET 15kpl

Pohja
4munaa
2dl sokeria
200g voita
170g tummaa suklaata
2 ½ dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte
n. 2dl aprikoosimarmeladia tai aprikoosihilloa
tai säilykeaprikoosimurskaa

Kuorrutus
170g tummaa suklaata
2tl voita
1dl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Sulata voi. Sulata suklaa.
Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, voisulaa sekä sulatettua suklaata.
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille.
Paista 200 asteessa noin 20 min.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
Leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi.
Levitä aprikoosimarmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle.
Sivele levyn pinta ohuelti mermeladilla.
Sulata kuorrutusta varten suklaa kattilassa.
Lisää voi ja kerma, sekoita tasaiseksi.
Anna jäähtyä hieman ja kaada leivoslevyn päälle.
Kun kuorrutus on jähmettynyt, leikkaa levy paloiksi ja koristele haluamallasi tavalla.

3 kommenttia:

Revonpiha kirjoitti...

Sacher kakku on yksi lempikakuistani. Joten leivoksina ei voi olla kuin hyvää...Taidan napata tämän reseptin kokeiltavaksi.

Sumi kirjoitti...

Ihanan herkullisen näköisiä!
Pitääpä testata, mutta ei tällä helteellä. :) Joskus vuonna miekka ja kivikirves oon kokeillu sacherkakkua, ja oli tosi hyvää!

Pauliina kirjoitti...

Sacherista tuli nyt yksi lempikakuistani :)
Muistan lapsena inhonneeni Sacherkakkua ja tummaa suklaata yleensäkin... Jotenkin vierastin aprikoosimarmeladia ja tummaa suklaata nytkin, mutta todella hyväähän se on!!