Sivut

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Mangojuustokakku

Tyttömme sai eilen hyviä uutisia lääkäritädiltä ja päätin sen kunniaksi tehdä mangojuustokakun :) Alkuperäinen ohje on Lallatilaan ruokasivuilta . Muutin ohjetta hieman ja tein pohjan gluteenittomista kauradigestivekekseistä, niin sain itekin herkutella. Tämä on niin hyvä kakku!



Laitan ohjeen, koska tuo linkki ei taaskaan toimi...

Lallatilaan juustokakku

Pohja
150 g (gluteenittomia) digestive keksejä
60 g voita

Täyte
6 liivatelehteä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1,25 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
4 rkl sitruunamehua
4 dl flora vanillaa

Kuorrute
3 prk mangososetta (lastenruoka)
4 liivatetta
2 rkl vettä

Murenna pohjaa varten keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele pohjalle keksivoi-taikina. Anna pohjan jähmettyä kylmässä hetki.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuuston joukkoon. Laita liivatteet kiehuvaan veteen (2rkl) ja lisää sulanut liivate tuorejuustoon ohuena nauhana, sekoita hyvin. Vatkaa vaniljavaahto löysähköksi vaahdoksi ja sekoita varovasti tuorejuuston joukkoon. Lisää täyte keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Lisää kuorrutetta varten liotetut ja sulatetut liivatteet mangon joukkoon, levitä kakun päälle. Anna jähmettyä vielä pari tuntia.




Laitoin vielä päälle koristevarastosta tuollaiset perhoset :)

Ei kommentteja: