...lähti kinuskikakkujen kanssa
80-vuotis päiville.
Tässä helppo ja hyvä ohje :)
***
Kinkkuvoileipäkakku (~30hlölle)
16 isoa palaa ruispaahtoleipää
12 perunalimpun palaa
Maitoa kostutukseen
Täyte
200g (savu)kinkkusuikaleita
200g ruohosipulituorejuustoa
200g italian yrtit-tuorejuustoa
2punaista paprikaa pieninä kuutioina
10-15cm pala kurkkua pieninä kuutioina
Päälle
200-300g italian yrtit tuorejuustoa
(~3rkl kermaa tuorejuustoa notkistamaan)
Ohuen ohutta kinkkua
Keltaista paprikaa
Kurkkua
Herneenversoa
Leikkaa leivistä reunat pois.
Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin.
Lado puolet ruispaahtoleivistä kelmutettuun vuokaan (n.20cm x 30cm).
Kostuta leivät maidolla.
Levitä puolet täytteestä leiville.
Lado perunalimpun palaset täytteen päälle.
Kostuta leivät.
Levitä loput täytteestä leipien päälle.
Lado loput ruispaahtoleivät päällimmäiseksi ja kostuta ne.
Kelmuta kakku ja siirrä jääkaappiin vetäytymään yön yli.
Notkista päällisen tuorejuustoa hieman kermalla.
Ota kelmut kakun päältä, kumoa kakku tarjoilulautaselle ota loput kelmut pois
ja levitä tuorejuusto päälle.
Koristele kakku.
2 kommenttia:
Ajattelin sulle just soittaa ja kysyä neuvoa miten tehdään kinkusta ruusuja... Suunnittelin tekeväni ristiäisiin voileipäkakun, jossa kinkkuruusuja, herneenversoja varsina ja kurkkua. Tässähän mulla on hyvä malli :) Telepatia toimii jälleen!
Jee :) Leikkaa pyöreän mallinen kinkku puoliksi ja niistä sitten kietaistaan ruusuksi... Ja kuvia sitten blogiin :)
Lähetä kommentti