Sivut

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Ranskalaiset marengit

Etsin täydellistä marenkiohjetta (edelleen)
ja kokeiluun päätyi tällä kertaa ranskalaiset marengit.

Valkuais-tomusokerivaahto kuumennetaan ensin
ja sitten vatkataan, kunnes jäähtyy...

Marenkivaahto oli helposti pursotettavaa
ja piti muotonsa hyvin :)
Hmmm... onkohan tämä nyt sitten se täydellinen ohje?

Kokeilin samantien suklaisia
ja perusmarenkeja.
Kokeile sinäkin :)

***

Ranskalaiset marengit (100-150kpl pieniä tai 10kpl jättikokoisia)

5valkuaista
500g tomusokeria
2rkl sitruuna- tai limemehua

~60g tummaa suklaata

Laita valkuaiset, tomusokeri ja sitruunamehu kulhoon,
jonka saat laitettua kattilan päälle
tai laita aineet suoraan kerroskattilan ylimpään kattilaan.

Vispaile käsin valkuaisseosta vesihauteen päällä, kunnes kuumenee.
(Seos saa olla kuumaa, muttei kiehuvaa... 60'C noin.)

Siirrä kulho/kattila pois vesihauteen päältä ja vispaa sähkövatkaimella,
kunnes seos on jäähtynyt.

(Sulata suklaa ja sekoita varovaisesti puoleen taikinaan.)

Pursota ruusukkeita pellille leivinpaperin päälle tai nostele lusikan avulla kekoja.
Paista uunissa ensin 150'C 10min ja sen jälkeen 100'C tunnin.





5 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Mää tykkäsin kans tosta tavasta tehdä marenkeja kuumentamalla se sotku ensin. Maistuuko noi suklaiset hyvältä? Täytyy varmaan testata ittekki joskus.

Pauliina kirjoitti...

Suklaiset on ihania, jos tykkää suklaasta :) Ja täydellisiä niistä saa, kun paistaa vain puol tuntia. Jäävät sisältä vähän sitkeiksi...

Jä tähän voi käyttää tosi tummaakin suklaata, jos on kaappiin jääny lojumaan, makeutta löytyy marengeistakin kuitenkin.

Elli kirjoitti...

Oih, tällainen ohje mullakin on ollut kateissa, taidanpa napata sen tästä! =)
Mä ihan itken noitten blogien kohtaloa! Ihan melkeen mahdoton tehtävä saada sinne kuvat takaisin ja kattelin että jotkut on hommaan jo ryhtyneet, mä en saa edelleenkään ladattua yhtään kuvaa sinne että pääsisin alkuun.
Toiminimen perustaminen oli ihan piece of cake, eikä sitä välttämättä edes tarvittais kun tulot voisi ilmoittaa veroilmoituksessa muina tuloina. Mutta sitten piti tehdä ilmoitus elintarvikehuoneistosta ja omavalvontasuunnitelma ja hoidella nämä jutut kunnan terveystarkastajan kanssa. Hygieniapassikin mulla on suorittamatta vielä, se onneksi pitääkin suorittaa vasta 3kk kuluessa toiminnan aloittamisesta, niitä kun ei näin kesällä ole ollut oikein mahdollisuus suorittaa...

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan tehnyt marenkeja itse ja haluaisin vain tietää kauanko niiden tekemisessä kestää? :)

Pauliina kirjoitti...

Ei marenkien teko kauaa kestä, paitsi uunissa saavat olla melko kauaa. Nopeasti saa vain vatkaamalla valkuaiset ja sokerin kunnolla. Eli vähintään 5min sähkövatkaimella. Sen jälkeen voi lusikoida kekoja leivinpaperoidulle pellille tai pursottaa ruusukkeita. Sitten uuniin. Kannattaa kokeilla :)