Sivut

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Koulunalkajaismuffinssit

...eli suklaamuffinssit :)


Puolet muffinsseista saivat palan maitosuklaata
kuorrutukseksi.
Pala maitosuklaata kuuman,
juuri uunista ulos tulleen muffinssin päälle
ja hetken päästä pyöräytys lusikalla,
jotta suklaa leviää.


Viimeiset kolme muffinssia kuorrutin,
tomusokeri-kaakao-vesiseoksella.

***

Suklaamuffinssit (10-12kpl)

3munaa
1dl sokeria
1,5dl jauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
100g maustamatonta tuorejuustoa tai n.1dl maustamatonta jugurttia
25g voita sulatettuna
50g maitosuklaata rouhittuna

Pinnalle
pala suklaata per muffinssi
tai kaakaotomusokeri-kuorrutus

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi muna-sokerivaahtoon.
Sekoita tuorejuusto ja sula voi sekaisin ja lisää taikinaan.
Lisää myös suklaarouhe.
Sekoita lusikalla sen verran, että ainekset menevät sekaisin.
Lusikoi muffinssivuokiin ja paista 200'C n.12min. 
Kuorruta, jos ehdit, ennenkuin muffinssit katoavat parempiin suihin :)





7 kommenttia:

Hatatuu kirjoitti...

Varmasti herkullisia, onko tämä kaikkien aikojen muffinssiresepti? Saikos nuo help+osti irti? Itse arkailen noitten vuokieni käyttöä, varmaan turhaan.

Kirsi kirjoitti...

Ei voi muuta sanoa kuin Nam nam nam!! Kaikki missä on suklaata on vaan niin hyvää =)

Pauliina kirjoitti...

Tää oli taas ok :) Ei maailman paras... Toisaalta tässä on tosi vähän sokeria ja voita moneen muuhun reseptiin verrattuna... Tietysti suklaasta tulee kumpaakin.

Noista Brunon leivosvuoista irtoaa kaikki ja vuoka pysyy muodossaan. Paperivuoilla kannattaa käyttää muffinssipeltiä alla :)

Anu/Makeaahyvää kirjoitti...

Nam, herkkua! Blogini on muuttanut, uusi osoite on makeaahyvaa.blogspot.fi. Tervetuloa!

marsipaanipossu kirjoitti...

Hyvältä näyttää, nam :) Nuo vuoat ovat kyllä ylivetoja. Leivon niissä mitä vaan ja ei ole pelkoa leviämisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Nam... kopsasin ja aion kokeilla heti huomenna, toivottavasti onnistuu.Terv Tepa Seinäjoelta

Anna / Marsipaanimafia kirjoitti...

Namskis! Täytyypä ostaa noita vuokia ja testailla! Ja kiva vinkki tuo suklaapalan sulatus suoraan muffinsin päälle, ei tarvitse erikseen alkaa sulatella kuorrutussuklaita :)