Törmäsin Hannelen blogissa
Tiikeripiirakka-ohjeeseen!
Tiikerikakkuhan on kuivakakuista yksi parhaimpia,
joten innostuin heti :)
Päälle tuli vielä kinuskia ja valkosuklaata!
Kinuskin keitin Flora Kuohusta
ja hyvin onnistui siitäkin...
Että oli sitten ihan terveellinen versio ;)
***
Tiikeripiirakka
Pohja:
3munaa
4,5dl sokeria
6,75dl jauhoja
3tl vanilliinisokeria
3tl leivinjauhetta
2,25dl maitoa tai vettä
200g voita
3rkl kaakaojauhetta
Päälle
2dl kermaa
2dl fariinisokeria
~100g valkosuklaata tai maitosuklaata
Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Vaahdota kevyesti munat ja sokeri.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhoseos ja maito/vesi vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
Lisää lopuksi voi.
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe.
Levitä pellille leivinpaperin päälle puolet vaaleasta taikinasta.
Valuta vaalean taikinan päälle tummia taikinaraitoja.
Lusikoi vielä loppu vaalea taikina päälle.
Paista 200'C 15-20min.
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kiehauta, sekoittele ja anna kiehua pienellä lämmöllä,
kunnes sakenee (20-30min).
Levitä kinuski jäähtyneen pohjan päälle.
Sulata vielä valkosuklaa ja raidoita koko komeus :)
7 kommenttia:
Tämähän on kivaa vaihtelua siihen perinteiseen tiikerikakkuun :) Ja vielä kinuskia päälle, nam! Täytyykin kokeilla.
Kuulostaapas hyvältä!Täytyypäs kokeilla tätä piirakkaa loppuviikosta kun vieraitakin tulossa. :)
Hei,
Tulin kertomaan, että siirsin blogini bloggerin puolelle. Vanhat ohjeet ovat siirtyneet uuteen blogiin ja jatkan ohjeiden lisäilyä sinne. Löydät blogin osoitteesta
gluteenitontaleivontaa.blogspot.fi
Kiitos kommenteistanne :) Tätä tehdään meilläkin uudestaan! Kivaa vaihtelua perus mokkapaloille :)
näyttää kerrassaan herkulliselta! nam!
Olipas herkkupiirakkaa, varsinkin näin kinuskifanin mielestä.
Kiitos :) Kyllä tämä on lempparipiirakkaani tällä hetkellä!
Lähetä kommentti