Tässä vielä teknisiä tietoja pojan synttärikakusta.
Sokerimassa kannattaa kaulita melkein 3mm paksuiseksi,
ettei pilkistä epätasaisuudet läpi, niinkuin kuvassa näkyy :)
Angry Birds sisältää
2kpl pyöreitä 4munan gluteenittomia,
vaaleita pohjia.
Kakku on koottu 3litran vetoiseen taikinakulhoon.
Joka toisessa välissä persikkamousse,
joka toisessa vadelmamousse.
Nokka kannattaa tehdä etukäteen,
jotta ehtii kuivumaan ja pysyy muodossaan.
(Ritsa tuli toiseen kakkuun :)
***
Persikkamousse (8munan kakkuun)
5dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2prk säilykepersikan puolikkaita (á410g)
1,5dl tomusokeria
2tl vanilliinisokeria
6liivatelehteä
0,5dl säilykepersikoiden lientä tai vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Valuta persikat ja soseuta.
Sekoita tuorejuusto, persikkasose ja sokerit sekaisin.
Kuumenna neste kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen.
Lisää liivateseos tuorejuusto-persikkaseokseen hyvin vatkaten.
Kääntele lopuksi kermavaahto sekaan.
Vadelmamousse (8munan kakkuun)
5dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g ranskankermaa
2dl tomusokeria
2tl vanilliinisokeria
4liivatelehteä
0,5dl vettä tai vadelmamehua
2dl vadelmasosetta (makeuttamatonta)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, vadelmasose ja sokerit sekaisin.
Kuumenna neste kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen.
Lisää liivateseos tuorejuusto-vadelmaseokseen hyvin vatkaten.
Kääntele lopuksi kermavaahto sekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti