Sivut

torstai 2. helmikuuta 2012

Gluteenittomat porkkana-siemensämpylät

Nyt kuluu omatekoinen leipä!
Sitä kannattaa tehdä usein,
koska se on hauskaa ja koska leipä on parasta tuoreena.
Sämpylät sopivat myös kaikkien keittojen kaveriksi
ja talvella keitot ovat ihania :)

Nyt siis sämpylätaikinan sekaan porkkanaraastetta
ja auringonkukansiemeniä :)
Seuraavalla kerralla tein
sämpylät porkkanamehuun...
melkein vielä parempaa :)

Ja alla vielä kuva porkkanamehu-siemensämpylöistä,
ihan vehnäjauhoilla tehtynä...

***
Porkkana-siemensämpylät
3dl porkkanaraastetta
3dl vettä   TAI 
3dl porkkanamehua veden ja porkkanaraasteen sijaan
25g hiivaa
1tl suolaa
2rkl siirappia
1dl auringonkukansiemeniä
1dl kaurajauhoja TAI riisijauhoja TAI leseitä
n.5dl jauhoja
3rkl öljyä
(Kuori ja raasta porkkanat.)
Lämmitä vesi tai mehu kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva sekaan ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
Lisää (porkkanaraaste), suola, siirappi, siemenet ja puolet jauhoista.
Lisää jauhoja, kunnes taikina on paksuhkoa.
Lisää vielä öljy ja sekoita.
Anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
Laita uuni kuumenemaan.
Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja, jos tarpeen.
Leivo taikina sämpylöiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille.
Kypsennä uunin keskiosassa 250'C 12-15min.

Ei kommentteja: