...kahdesta kääretortusta!
Kaksi 4munan gluteenitonta kaakaokääretorttupohjaa.
Välissä appelsiinisuklaakermaa,
ja päällä hirmuisesti sokerimassaa :)
***
Appelsiinisuklaa kääretorttu
Pohja
4munaa
2dl sokeria
1,5dl jauhoja
0,5dl kaakaojauhoa
1tl leivinjauhetta
Täyte
100g esim. appelsiinikrokanttisuklaa (marabou)
tai 100gmaitosuklaata ja puolikkaan appelsiinin puristettu mehu
1prk Flora Vispiä tai 2,5dl kermaa
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon.
Sekoita lusikalla sekaisin.
Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä taikina päälle.
Paista 175'C n.10min.
Laita pöydälle valmiiksi toinen leivinpaperi odottamaan.
Ripottele paperille hieman sokeria.
Nosta uunista tullut kypsä pohja nurinpäin sokeroidulle leivinpaperille
ja poista uunissa ollut leivinpaperi.
Jäähdytä.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
Vaahdota Flora Vispi tai kerma.
Lisää suklaasula vatkaten joukkoon.
Levitä täyte kääretorttupohjalle.
Rullaa torttu.
Leikkaa paloiksi tai muotoile vaikka lohikäärmeeksi :)
***
Lohikäärmeeseen käytin kaksi kääretorttupohjaa
ja kaksinkertaisen annoksen täytettä.
Jauhot voivat olla gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja.
Jos leivonnaisen ei tarvitse olla gluteeniton, voit käyttää vehnäjauhoja.
5 kommenttia:
Hauska idea kakuksi ja hieno toteutus!
vau! jopas on kakulla kokoa! hieno!
niin..selailin aamull ajust blogiasi..onkos täällä lainkaan ohjetta gluteenittomaan pullaan?
Omat gluteenittomat on parhaillaan kohoamassa, mutta olisin mielelläni tehnyt jollain takuuvarmalla reseptillä!
Kiitos :)
Eipä taida olla pullaohjetta! Parhaat pullat saa siskoltasi :) Teen pullat aina niin näppituntumalla, ettei ole tullut kirjoitettua tarkkaa reseptiä... Melko löysäksi kannattaa taikina jättää ja tehdä vaikka muffinssivuokiin, korvapuustityyppisiä. Täytyykin alkaa pullantekoon :)
Nyt vasta tarkastin ohjeet-sivulta ja kyllähän siellä on pullaohje :)
http://papunkakut.blogspot.fi/2011/03/gluteenittomat-laskiaispullat.html
Lähetä kommentti