...eli maidottomat mokkapalat :)
Kinkkupiirakan lisäksi lähti pellillinen masaliisaa.
Ja muutama maidoton mokkapala myös.
Nonparelleista en ollut varma,
että sisältävätkö kuitenkin maitoa...
Tomusokeria sitten vaan :)
***
Maidoton masaliisa
Pohja:
200g tumman sinistä Keiju-margariinia
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja (tai maidottomia gluteenittomia jauhoja)
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
(Van Houten)
2dl kaurakermaa GoGreen tai soijamaitoa tai mehua
Kuorrutus:
5 rkl
sulatettua t.sin. Keiju-margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl
kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4dl tomusokeria
Sulata margariini ja jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää ne kaurakerman kanssa vuorotellen taikinaan.
Lisää lopuksi sulatettu rasva.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 °C: ssa 15-20
min.
Sekoita kuorrutuksen aineet liedellä kattilassa ja kaada jäähtyneen
kypsän pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi.
(Koristele.)
Kun
kuorrutus on kovettunut, leikkaa paloiksi tai painele muotilla kuvioita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti